Aankomende evenementen

september 2024
oktober 2024
Geen evenementen gevonden!

Datum

27 jan 2024
Verlopen!

Tijd

20:00 - 23:00

Daisy Cools

Daisy Cools heeft geen spektakel nodig wanneer ze samen met haar band – of solo – haar ogenschijnlijk luchtige songs in verschillende Europese talen vertolkt. Slimme nummers zijn het, vol gelaagdheid. Ze klinken prachtig door Daisy’s natuurlijke manier van zingen, waarin soms de echo’s van Stevie Nicks en Chrissie Hynde doorklinken.

 

Wat ook in het oog springt, is het contrast tussen Daisy’s sfeervolle gitaarpop en haar vaak wat duistere teksten. En dat heeft ze niet van een onbekende. Ray Davies (The Kinks) vormde haar. Daisy volgde bij hem een workshop van een week in een landhuis bij Manchester. Daar schreef ze de meeste liedjes van The Secrets We Keep, het album waarmee ze voor het eerst te horen was op nationale radiozenders.

 

Daisy woonde voor haar project The Europe Files steeds enkele maanden in een andere Europese stad (Parijs, Palermo en Lissabon). Daar trad ze op met lokale muzikanten en schreef ze nieuwe nummers die uitkwamen op drie Ep’s. Deze intensieve, culturele ervaringen hebben Daisy geïnspireerd om samen met haar band, bestaande uit Joeri Rook, Jan van Nieuwenhuize, Chris Grem en Ocki Klootwijk, in de Rotterdamse Rocktown Studios nieuwe songs op te nemen in het Engels, Frans, Italiaans, Portugees én Nederlands. In 2024 verschijnen daarom viif taalversies van haar nieuwe album, door de pers omschreven als “misschien wel het meest sympathieke Nederlandse muziekproject van de afgelopen jaren.” Als voorproefje daarop zijn enkele van deze nummers in verschillende taalversies recentelijk uitgebracht op de digitale platforms.

 

Tijdens haar periode in Lissabon is Daisy zó verliefd geworden op Portugal dat zij daar inmiddels gedeeltelijk in de regio Alentejo woont. De komende tijd is ze echter vooral in Nederland te vinden voor optredens met zowel haar eigen nummers als met The Bullfight, de Rotterdamse pop-noir band die haar in het verleden al vaker uitnodigde om mee te zingen.

Aanvang: 20.00 uur. Entree: een donatie in Helga’s hoed. Koffie en thee zijn gratis. Meld je voor de zekerheid even aan op info@zevendehuis.nl