8 Februari
Sommerhus bestaat uit singer-songwriter en gitarist Vera Jessen Juhrend en de klassiek getrainde contrabassist en zanger Peter Jessen. Het Rotterdamse duo kneed t elementen van akoestische pop, klassieke muziek, opera en avant-garde samen tot een eigen geluid. Verstilling en intimiteit zijn daarbij sleutelwoorden naast melodie en haarscherpe samenzang. Materiaal van hun twee albums ‘Sommerhus’ (2013) en ‘Is There Such A Thing As Too Much Love?’ (2016) weerklonk reeds live in huiskamers en kleine clubs van Rotterdam tot Denemarken en Zuid-Afrika. Recentelijk bracht Sommerhus nieuw werk uit gebaseerd op de gedichten van Joz Knoop. Deze songs werden uitgebracht met een video gemaakt door een kunstenaar of filmmaker. Momenteel werken Vera en Peter aan nieuw materiaal.
8 Maart Dichter bij Culturele Zondag Dichtersmiddag met o a Marcel Vaandrager, Inge Sanders, Ruben Kemperman Met Muziek van: Van Hemel en Hel
21 Maart Hein Augustein De Brabantse zanger-liedjesschrijver Hein Augustijn combineert streektaal met muziek van over de hele wereld. Het resultaat is ‘BraboMundo’: een eigenzinnige en aanstekelijke mix van o.a. folk, pop, latin en reggae. Gewoon in het Brabants.
11 April Marvin Dee band Marvin Dee Band is begonnen aan een nieuw hoofdstuk. Het nieuwe album verscheen op 6 oktober op CD en Vinyl. In Nederland werd de band dit jaar o.a. uitgenodigd op Q Music, NPO Radio 1 en NPO Radio 5, en stond de band in de Aftershow van Dave Matthews Band in AFAS Live. Recensies van hun nieuwe album leverde de band lovende vergelijkingen op met o.a. John Hiatt, Marc Cohn, Jeff Buckley en Bruce Springsteen. Begin 2020 gaan ze op tour door Nederland, in intieme setting: terug naar de basis, met mooie verhalen over de totstandkoming van dit bijzondere album.