Home Events - Het Zevende Huis Het Zevende Huis CZG met Duo Gott Folk en Liguster. 16:15 uur

Aankomende evenementen

september 2024
oktober 2024
Geen evenementen gevonden!

Datum

10 apr 2022
Verlopen!

Tijd

16:15 - 17:00

Kosten

Gratis

CZG met Duo Gott Folk en Liguster. 16:15 uur

Zweedse folk in Het Zevende Huis.

Tijdens de Culturele Zondag in Gorinchem is Het Zevende Huis ook weer open en klinkt er niets minder dan onvervalste Zweedse folkmuziek!

Duo “Gott Folk”(goed volk) bestaat uit Jos Koning heeft 15 jaar in Zweden gewoond, in het muzikale kerngebied Dalarna. Hij speelt de Zweedse nyckelharpa, de magische “sleutel-viool” met een klank die je direct meeneemt naar kristalheldere meren en eindeloze bossen. In Leo de Kruis vond Jos zijn ideale muziekpartner. Inventief begeleidend en solerend op de Ierse bouzouki en op een accordeon. Naast dansmuziek zingen en spelen ze zeemansliederen vol weemoed maar soms ook vol humor, dans- en drinkliedjes en balladen. Er kan zelfs worden meegezongen!

Naast Gott Folk is er folk van eigen bodem, zelfs uit eigen stad: familieband Liguster speelt eigen werk dat verrassend schuurt en swingt!

 

Er zijn twee optredens van 45 minuten. Om 15.00 uur en om 16.15 uur kunt u zich in de folk komen wentelen. De entree is gratis, er staat een hoed voor de (gast) muzikanten. Dde koffie en thee horen bij de gastvrijheid van Het Zevende Huis. U vindt ons in de Knipsteeg.