Aankomende evenementen

september 2024
oktober 2024
Geen evenementen gevonden!

Datum

12 mei 2024
Verlopen!

Tijd

15:00 - 18:00

Van Piekeren XL

Zanger, schrijver en verhalenverteller Jan van Piekeren werkt al ruim 20 jaar samen met gitarist/componist Johan Fransen, waar hij ook een groot deel van het eigen repertoire mee heeft gemaakt. Sinds vier jaar is Bruno Rombouts, dwarsfluit/toetsen/accordeon, een meer dan vaste waarde.
Bassist Wouter Kroonenberg en drummer Johan van Drunen maken het gezelschap compleet. De ervaring spat ervan af en zorgt ervoor dat het speelplezier vanaf het podium de zaal tot de nok vult. Met zijn rasperige stem neemt Jan je mee in zijn leven. Sappige verhalen en snelle, bij vlagen absurde humor wordt afgewisseld met prachtige ballades of liedjes met een meer dan aanstekelijk participatiegehalte. Samen met het publiek maken ze van hun optreden een belevenis, en dat allemaal in de mooiste taal die er is; het Nederlands.
Het huidige album “Gedaan Wat Ik Wilde” is zeer goed ontvangen. Volgens Frits Spits is er ruimte voor de prachtige teksten en het zeer gevarieerde repertoire, van chansons tot rock. Dit jaar willen ze met het hele land vieren, dat Van Piekeren na dertig jaar onderweg, eindelijk op het punt van doorbreken staat.’